Geniet het gehele jaar van uw tuin

Geniet het gehele jaar van uw tuin

Steeds meer mensen zien de tuin als een plek om heerlijk tot rust te komen. Het weer in Nederland is soms wisselvallig, maar vaak genoeg is het warm genoeg om buiten te zitten. Door uw perfecte tuin te maken, geniet u maximaal van uw woning. Waar u vooral om moet denken: let erop dat u niet te veel last heeft van regen, harde wind en de hitte van de zon. Met de juiste zonwering creëert u de perfecte bubble voor u en uw gezin. Eigenlijk is zonwering een beetje een misleidend woord, want soms wilt u juist wel genieten van de warmte van de zon. Onze tips helpen u om maximaal te genieten van uw tuin, zoveel mogelijk dagen van het jaar.

Erhardt T150 terrasoverkapping

Genieten van de eerste zonnestralen

De winter is net afgelopen. U merkt duidelijk dat de zon meer kracht heeft, maar het voelt nog te fris aan om buiten te zitten. De kans is dan groot dat u met goede buitenzonwering dan toch buiten kunt zitten, onder een overkapping over uw terras. Een overkapping geeft namelijk niet alleen schaduw, maar biedt u ook de kans om heerlijk beschut buiten te zitten. Door een glazen zijwand te plaatsen, heeft u bijvoorbeeld minder last van de wind en voelt het zonlicht warmer aan. Naast een overkapping kunt u kiezen voor een pergola of lamellendak die u desgewenst midden in uw tuin kunt zetten. Zo creëert u een plek voor uzelf waarin u ongedwongen kunt genieten van de eerste zonnestralen.

Onafhankelijk van de regen

Regen is vaak een spelbreker, maar zorgt ook voor aangename verfrissing in de zomer. Veel vormen van zonwering zijn geschikt om het regenwater op te vangen, zodat u heerlijk droog zit. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pergola met een waterdicht zonwerend doek. Doordat het doek schuin wordt geplaatst, stroomt het regenwater gemakkelijk weg. Daarnaast kunt u ook kiezen voor het stijlvolle effect van een afgesloten tuinkamer. Hierin zit u altijd droog en wordt het al snel aangenaam zodra de zon erop schijnt. Wilt u voor uzelf een open loungeplek midden in uw tuin inrichten? Dan biedt een lamellendak uitkomst. Hiermee creëert u schaduw wanneer u wilt, terwijl u onder het dak heerlijk droog zit wanneer er een buitje overtrekt.

Vrijstaande overkapping

Controle over de temperatuur

Als de lente vordert en de zomer nadert, wordt het steeds belangrijker om controle over de temperatuur te krijgen. Met screens aan de buitenzijde van uw tuinkamer of sfeervolle binnenzonwering kunt u ervoor zorgen dat het niet te snel heet wordt. Voor het terras van uw tuin is een knikarmscherm een ideale oplossing. Door het scherm uit te klappen beschikt u direct over schaduw wanneer het te heet wordt. Bovendien zorgt het scherm ervoor dat het zonlicht uw woning niet bereikt, zodat u het ook binnen lekker fris houdt. Er zijn verschillende vormen van buitenzonwering waarmee u uw vertrekken aangenaam houdt, zoals rolluiken, screens en uitvalschermen.

Door gebruikt te maken van een Somfy systeem kunt u de bediening van de losse onderdelen van uw zonwering elektrisch aansturen. De bediening kan gedeeltelijk of helemaal worden geautomatiseerd. Ook bij uw terrasoverkapping is het heerlijk om controle over de temperatuur te hebben. Zet uw tuinmeubels maar vast klaar. Wanneer het laat wordt en het afkoelt, kunt u gebruik maken van ledverlichting en terrasverwarming. Zo profiteert u maximaal van uw tuin en de zomer, lente, herfst …of wie weet, de winter!

 

Onderwerp