Slimme zonwering

Slimme zonwering

Soms zijn we liever lui dan moe en dat is het moment dat slimme technologie ons vaak helpt. Dat geldt ook wanneer we het hebben over ‘slimme’ apparatuur. Zelfs zonwering ontkomt niet meer aan dit predicaat in deze moderne tijden. Maar hoe slim is ‘slim’ dan in dit geval?

Het zal gelukkig niet zo ver komen dat de zonwering een eigen leven zal gaan leiden. ‘Slimme zonwering’ wil enkel zeggen dat het steeds gemakkelijker wordt om te bedienen. U heeft nog steeds zelf de volledige controle.

Het gemak dient de mens

Stel, u zit net in een boeiend gesprek, wilt uw concentratie tijdens uw werk behouden, leest een boeiend boek of bevindt zich op het puntje van uw stoel tijdens een nagelbijter van een film. De zon begint plotseling feller te schijnen, waardoor u zich noodgedwongen ziet om op te staan en de stand van uw verduisterende rolgordijn op maat aan te passen. Weg is het moment. Verdwenen de focus. Gedaan met de spanning.

Dan wilt u toch veel liever kunnen blijven zitten terwijl u uw binnenzonwering aanpast? Geen gehannes meer met touwtjes, zelfs niet een druk op de knop aan de muur; blijf zitten waar u zit en bedien uw Somfy zonwering met uw smartphone!

Klinkt dat gek? Dat valt reuze mee. Zo veel zaken kunnen op deze manier worden bediend. Denk aan koffiezetapparaten, binnen- en buitenverlichting maar ook muziekinstallaties. Steeds meer apparatuur wordt bestuurd door mobiele apparaten die met het internet verbonden zijn. Daarom is het juist zo logisch dat zonwering eveneens ‘slim’ wordt!

Toekomstmuziek…?

U heeft misschien al eens van de spraakassistentie van Amazon Alexa en Google gehoord. Door middel van een gesproken commando wordt door een ‘slim’ apparaat een handeling uitgevoerd of een vraag beantwoord.

Ook hier hoeft zonwering niet achter te blijven. In de nabije toekomst zegt u gewoon: kantel lamellen of: sluit/open gordijnen om de lichtsituatie in uw woning of onder uw overkapping naar uw hand te zetten!