Voordelen aluminium pergola

  Een pergola in uw tuin biedt u een heerlijke schaduwplek op zonnige dagen in uw tuin. Of juist beschutting tegen wind en regen wanneer u toch lekker van de buitenlucht wilt genieten op de wat minder mooie dagen. Daarnaast geven ze het direct sfeer en gezelligheid. Pergola’s zijn verkrijgbaar van uiteenlopende materialen. Een veelgebruikt materiaal is metaal. Dat is sterk, het rot niet en gaat jaren mee. Alleen… van metaal zijn ook weer verschillende soorten. Welke is dan het beste? Bij Kroezon kiezen wij voor aluminium. Waarom zullen we u hieronder vertellen.

  Staal, RVS en aluminium zijn de meest gebruikte metaalsoorten. Voor buiten zijn RVS en aluminium de meest geschikte types. Deze zijn namelijk niet zomaar vatbaar voor roest. Dit in tegenstelling tot staal.

  Staal

  Ondanks dat staal niet het meest geschikte materiaal is voor buitentoepassing, wordt het toch wel gebruikt. Met een coating kunt u het namelijk beschermen tegen roesten. De kracht van staal is het grootste pluspunt van dit (natuurlijke) materiaal. Daarnaast kan een coating voor een mooie uitstraling van uw pergola zorgen, zodat die precies bij uw tuininrichting past. 

  RVS

  Een groot voordeel van RVS ten opzichte van staal is dat dit niet zomaar roest. Het is dan ook geen natuurlijk product, maar een legering. Dat betekent dat het staal een combinatie is met andere materialen, zoals koolstof en chroom. Roestvrij staal heeft over het algemeen een typerend, glimmend uiterlijk. Wanneer u dit niet mooi vindt, zou u alsnog voor een strakke coating kunnen kiezen. 

  Aluminium

  Het lijkt erop dat RVS toch al vrij perfect is voor een pergola. Kan het dan nog beter? Jazeker! Aluminium roest namelijk helemaal niet, is nog beter te bewerken én ook nog eens lichter dan RVS. Het weegt zelfs ongeveer 3 keer minder! Dat betekent dat uw pergola van aluminium veel makkelijker te monteren is dan een variant van een andere, zwaardere metaalsoort. Daarnaast is dit wel een natuurproduct. Heeft u nog meer overtuiging nodig? Dat kan: een aluminium pergola is ook nog eens goedkoper dan de roestvrij stalen variant!