Terrasoverkapping omtoveren naar tuinkamer

  Een langer buitenseizoen, wie wil dat nou niet? Om dit te bereiken hebben wij dé oplossing. Namelijk uw terrasoverkapping omtoveren tot tuinkamer! Zo zit u beter beschut tegen wind en regen en bent u minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Op deze manier is het dus al snel behaaglijk genoeg om even lekker van de frisse lucht te genieten in uw tuin.

  U kunt uw bestaande terrasoverkapping ombouwen tot tuinkamer. Ook als u nog geen terrasoverkapping heeft, vertellen wij u waar u op kunt letten wanneer u er een aanschaft.

  Schuifwanden

  Een kruising tussen een terrasoverkapping en een serre, klinkt dat niet ideaal? Dat is precies wat u bereikt wanneer u kiest voor een overkapping - met een glasdak - en die voorziet van glazen schuifwanden. Dit zijn glazen panelen rondom uw gehele terrasoverkapping die u allemaal afzonderlijk of tegelijk kunt verschuiven. Het grote voordeel hiervan is dat u uw tuinkamer zo ver open of dicht kunt zetten als u zelf wilt. Op een heerlijke lentedag wilt u misschien een fris briesje binnenlaten, terwijl u in in de herfst juist lekker beschut van het gouden zonlicht en de kleurenpracht wilt kunnen genieten. In de zomer kunt u juist weer een schaduwrijke plek maken van uw overkapping en de wanden geheel openzetten, zodat het lekker doorwaait. U kunt er alle kanten mee op!
   

  Glaswanden

  Vindt u het niet nodig om overal rondom uw terrasoverkapping glazen schuifwanden te hebben? Dan kunt u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld aan de zijkanten vaste glaswanden te laten monteren. Zo krijgt uw overkapping nog meer de uitstraling van een tuinkamer. Het dak van een terrasoverkapping loopt vaak schuin af, maar dit is geen probleem. De glazen wanden komen namelijk op maat met een schuine bovenkant!

  Screens

  Veel mensen kennen screens vooral als zonwering voor de ramen om het felste licht te weren. Daarnaast zorgen ze voor meer privacy, omdat mensen niet van buiten naar binnen kunnen kijken. Dankzij deze eigenschappen zijn screens ook heel geschikt om uw terrasoverkapping in een handomdraai om te toveren tot een echte tuinkamer! U kunt zelf bepalen hoe ver u ze naar beneden doet. Daarnaast belemmeren ze uw uitzicht niet, maar bieden wel extra beschutting. U kunt heerlijk uit de wind en in de schaduw genieten van een gezellig diner of een borrel met vrienden, mét uitzicht! 

  Serrezonwering

  Een terrasoverkapping met een glazen dak is natuurlijk prachtig, maar op de warmste zomerdagen kan dat wel bloedheet worden. Daarom is het slim om serrezonwering op uw glazen dak te installeren wanneer u uw overkapping gaat omtoveren tot tuinkamer. Zo kunt u het hele jaar rond genieten van uw prachtige tuinkamer!