6 Tips voor de aanschaf van een terrasoverkapping

  Is het idee niet fijn dat u op ieder moment van de dag heerlijk buiten kunt zitten? Kroezon maakt deze droom maar wat graag werkelijkheid! Dankzij onze overkappingen kan de zomer niet lang genoeg duren. Sterker nog, omdat de overkapping u gedeeltelijk of zelfs geheel beschermt tegen de elementen, wordt buiten zitten een dagelijkse bezigheid; zelfs in de winter! Oké, in dat geval zult u wel een gesloten overkapping nodig hebben. Maar u geniet dan volop van een uitzicht over uw tuin.

  Is de aanschaf van een terrasoverkapping vanaf moment 1 een beklonken zaak? Neen! Voor de juiste keuze en een succesvolle installatie van uw overkapping is het noodzakelijk dat u met een aantal factoren rekening houdt. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet.

  CE-markering

  Comfort is hartstikke fijn, maar veiligheid gaat boven alles. Daarom is het belangrijk dat alle onderdelen van uw overkapping voorzien zijn van de CE-markering. Sterker nog, deze maatstaf is verplicht! Het laat zien dat uw aankoop voldoet aan de regels die gelden binnen de Europese Unie, Zwitserland, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland. Alle overkappingen van Kroezon zijn volgens deze norm geproduceerd en bovendien TÜV gecertificeerd. Dit houdt in dat al onze overkapping voor terras modellen aan internationale standaarden voldoen.

  Vulling

  De boven-, front- en zijpanelen van uw overkapping kunnen worden voorzien van glas of polycarbonaat. Laatstgenoemde is de voordeligste optie. Het is stevig en licht tegelijkertijd. Glas is echter zeer veilig, bezit betere isolerende eigenschappen en is bovendien helderder. Het is daarom aan te raden om voor een terrasoverkapping van glas te gaan, zolang uw budget dit toelaat. Hiermee heeft u nooit last van temperatuurwisselingen en kunt u de toegangsdeur naar uw woning open laten zodra het frisser begint te worden.

  Afvoer

  Wanneer regenwater op wat voor constructie dan ook blijft liggen, kan deze door het oplopende gewicht ervan schade oplopen. Zodra u bijvoorbeeld een aluminium terrasoverkapping of aluminium pergola aanschaft, is het belangrijk dat een perfect werkende goot is inbegrepen ofwel extern toe te voegen is. Mocht u de afvoer onderdelen apart moeten aanschaffen, dan kunt u qua kleur en vorm een perfecte match maken met de rest van uw zonwering. Zo wilt u voor uw houten terrasoverkapping bijvoorbeeld waarschijnlijk een afvoersysteem dat aansluit op de natuurtinten van deze aanbouw.

  Kleur

  Niet alleen de vorm en functie van uw aanbouw is belangrijk. Om een complete match met uw woning te maken, is de kleur eveneens van groot belang. Bij Kroezon kunt u bijvoorbeeld een lamellendak uitkiezen in iedere gewenste RAL-kleur. Het handige aan een dergelijke constructie is dat u te allen tijde zelf bepaalt hoeveel licht er door de bovenkant van uw overkapping valt. Het wordt helemaal gemakkelijk wanneer u deze op afstand bestuurt met behulp van een Somfy buismotor.

  Stabiliteit

  Uiteraard bent u niet op zoek naar serrezonwering die niet tegen een stootje kan. Gelukkig staat Kroezon dan ook bekend als een handelaar in houten terrasoverkappingen en glazen aanbouw die niet na het eerste zuchtje wind al omvallen. Dat is uiteraard al helemaal het geval wanneer de fundering van het geheel dik in orde is. Sowieso zorgen de experts van Kroezon ervoor dat uw terrasoverkapping stevig tegen uw woning aan staat. Omdat geen enkele gevel gelijk is, kunt u uitgaan van maatwerk van de hoogste kwaliteit!

  Accessoires

  Zodra uw overkapping gerealiseerd is, wordt het tijd om deze te gaan inrichten. Heeft u al tuinmeubelen, verwarming en verlichting die volledig bij uw nieuwe favoriete zitplek aansluiten? Zo niet, dan loont het zeker de moeite om de extra accessoires voor de terrasoverkappingen van Kroezon te bekijken! Naast banken, stoelen, vuurplaatsen en geïntegreerde verlichting treft u in ons ruime aanbod tevens de mooiste keramische tegels die uw overdekte terras zeker prachtig zullen sieren. Bekijk deze en andere opties voor de perfecte aankleding die helemaal past bij uw terrasoverkapping!