Buitenzonwering: dé trends van 2023!

  De lente is aangebroken en daarmee ook de komst van lekker weer. Het is tijd om de kussens buiten te leggen, de tuinmeubels een opfrisbeurt te geven en de schutting weer in de verf of beits te zetten. Maar vergeet ook de zonwering niet. Met de verandering van het klimaat schijnt de zon steeds langer en feller. Om uzelf optimaal te beschermen gebruikt u buitenzonwering van Kroezon. En met de volgende trends bent u ook nog eens helemaal bij de tijd!

  Trend 1: Harmonie

  Wanneer uw interieur in balans is, zal dat voor u zelf ook veel meer gelden. Laat u bovendien niet beperken door de gedachte dat alleen de binnenkant van uw woning hiervoor in aanmerking komt. Door ervoor te zorgen dat uw terras en tuin aansluiten op uw woonkamer of keuken zal de harmonie versterken. En door de eenheid binnenshuis door te trekken naar buiten, vergroot u als het ware de ruimte.

  ✔ Rust en eenheid
  ✔ Ruimtelijk effect
  ✔ Een luxe uitstraling

  Dankzij dit verlengstuk van uw huis heeft u meer ruimte om te leven en werken. Heeft u een moderne en strakke interieurstijl? Kies dan voor een zwarte of antraciete zonwering. Deze kleuren passen over het algemeen goed bij een modern interieur. Zo blijft de harmonie bestaan.

  Trend 2: Overkapping

  Het buitenleven trekt steeds meer mensen en onze tuin wordt een verlengstuk van onze woning. Tijd om een overkapping te plaatsen en hierdoor lekker lang buiten te blijven zitten, ongeacht de weersomstandigheden. Met een waterdichte variant zit u namelijk zelfs in het najaar nog heerlijk droog. Terrasschermen zorgen ervoor dat u beschermd blijft voor de wind.

  Uiteraard gaat de terrasoverkapping al wat langer mee, maar we zien toch dat de trend nu sterker wordt. Dit is alleen al te zien aan de vele mogelijkheden qua materiaal. Denk aan aluminium, hout en glas. Hout staat bekend om zijn natuurlijk warme karakter, glas geeft openheid en aluminium is stevig en weersbestendig en zorgt voor een strakke uitstraling. Daarnaast is er nog een grote variatie in het toenemende aantal ontwerpen. Het oog wil natuurlijk ook wat!

  Trend 3: Klimaat

  Met meer zonuren loopt de temperatuur aardig op, maar het is ook wel fijn om het hoofd koel te kunnen houden. En wanneer u gaat slapen zal dit een stuk makkelijker en prettiger gaan in een koele ruimte. Dankzij professionele zonwering kunt u erop vertrouwen dat uw huis niet opwarmt. Met rolluiken bijvoorbeeld, heeft u zelf de volledige controle over zowel de lichtinval als temperatuur kunt u hiermee beïnvloeden. Andere opties zijn:

  ✔ Markiezen
  ✔ Uitvalschermen
  ✔ Screens

  Zonwering is bovendien een milieubewuste keuze. Zo stoot u bijvoorbeeld veel meer CO2 uit wanneer u van airconditioning gebruik maakt. Wanneer we het hebben over klimaat, is zonwering dus een win win situatie!

  Trend 4: Afgeschermd

  Met terrasschermen zit u heerlijk afgeschermd. Of dit nou een aluminium schutting is of een glazen schuifwand, dat maakt niet uit. Ze beschermen u allemaal tegen de Hollandse windvlagen! Ook zorgen schermen voor een knus hoekje. Met mobiele schermen die u eigenhandig kunt verplaatsen wordt het nog makkelijker om overal in uw tuin een aangenaam plekje te vinden.
   

  Trend 5: Afstand

  Voor het ultieme luxe genieten zijn er zonneschermen en  screens die op afstand te bedienen zijn. De meeste buitenzonwering werkt tegenwoordig elektrisch. Dat u deze thuis vanaf uw stoel of bank kunt bedienen is niet echt nieuw. Maar dat u ze door middel van een app op uw telefoon ook kunt bedienen als u op het werk of elders buitenshuis bent is natuurlijk helemaal top! Gaat het bijvoorbeeld plotseling regenen en staat uw knikarmscherm nog uit? Geen probleem, deze kunt u via uw telefoon eenvoudig op afstand bedienen. Dát is buitenzonwering in 2022 voor u!